Bosna i Hercegovina     | 09.05.2019. 15:06 |

Radnici 'Vitezita' upozorili na tešku situaciju u kojoj se nalaze

FENA Marija Augustinovic

VITEZ, 9. svibnja (FENA) - Djelatnici Poslovnog sustava "Vitezit" iz Viteza okupili su se danas ispred zgrade Uprave ovog poduzeća, kako bi upozorili na tešku situaciju u kojoj se nalaze.

Rukovoditeljica Službe kontrole kvalitete Vlatka Mlakić kazala je novinarima kako je, zbog nedostatka sirovina, proizvodnja stopirana već nekoliko mjeseci, dok radnici od studenog prošle godine nisu dobili plaće.

- Proizvodnje nema oko dva mjeseca na jednom pogonu, a na drugom od kraja prošle godine, i to zbog tehničkih razloga, odnosno nedostatka sirovina i energenata. Plaće nismo dobili od studenog prošle godine, iako je tu bilo nekih sporadičnih isplata - istaknula je Mlakić.

Radnici za stanje u "Vitezitu" okrivljuju neke od dosadašnjih direktore ovog poduzeća, a djelatnik Franjo Kovač upozorava da uposlenicima nakon rata nije uvezan radni staž.

- Nemamo uvezan staž, ni zdravstveno osiguranje, iako nam je uvijek bio cilj da radimo i da za to primamo plaću. Država i resorno federalno ministarstvo davali su određene poticaje i sredstva, ali su ona zloupotrebljavana - naglasio je Kovač.

Radnici tvrde da su se, među ostalima, obratili Nadzornom odboru i Upravi "Vitezita", te Ministarstvu energije, rudarstva i industrije FBiH, a novo prosvjedno okupljanje najavili su za sutra, ispred zgrade općine Vitez.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Lasić o brzoj cesti: Struka blizu rješenja za Vitez, dionica Lot 5 gotova do kraja godine

Tirana: Prosvjednici gađali zgradu albanske Vlade molotovljevim koktelima i kamenjem

Beroš: Prosvjed lijeve oporbe je tragikomičan, mislim da štrajka neće biti

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana