FENA.BIZ

Raiffeisen Bank International Flagship partner Poslovnog foruma EBRD-a 2019.

RAIFFEISEN POSLOVNI DORUČAK SA INTERNACIONALNIM I LOKALNIM KLIJENTIMA

 Raiffeisen Bank International Flagship partner Poslovnog foruma EBRD-a 2019.
 

„Drago nam je što smo u okviru Poslovnog foruma EBRD-a imali priliku ugostiti naše internacionalne i lokalne klijente na poslovnom doručku. Kolege iz naše matične kuće Raiffeisen Bank International predstavili su nove trendove iz oblasti finansiranja trgovine kao i primjene novih digitalnih tehnologija u ovoj oblasti poput Blockchain-a. Dodao bih i da je Raiffeisen banka u BiH vodeća banka kada je u pitanju finansiranje trgovine s tržišnim učešćem od oko 30%“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke u BiH.

 „Na tržištu Bosne i Hercegovine prisutni smo više od 25 godina, a naše ključne ambicije u bliskoj budućnosti kada je u pitanju ovo tržište su povećati bazu klijenata u segmentu poslovanja sa stanovništvom te malog i srednjeg poduzetništva uz primjenu novog pristupa prodaji. Želimo iskoristiti našu snažnu tržišnu poziciju kroz potencijal za sufinansiranje velikih infrastrukturnih i privrednih projekata“, izjavio je Lukasz Januszewski, član Uprave Raiffeisen Bank International za segment tržišta i investicijskog bankarstva.

Godišnji sastanak EBRD-a je događaj koji pokriva značajne teme za privredu zemlje kao što su jačanje malih preduzeća, otvaranje novih mogućnosti u oblasti turizma, te povezivanje lokalne i globalne ekonomije. Raiffeisen Bank International je ponosni Flagship partner Poslovnog foruma EBRD-a 2019.

 

* * * * *

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji. 

Osnovana 1992. godine,  danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Preko 1.300 zaposlenika Banke putem 99 poslovnica pruža usluge za oko 430.000 klijenata. Mnogobrojna, kako domaća, tako i međunarodna priznanja, kao što su priznanja renomiranih magazina Global Finance, Euromoney te The Banker, potvrda su uspješnog poslovanja Banke. Investiranje u nove tehnologije, iskusno i educirano osoblje koje se stalno usavršava, naglasak na individualnom pristupu klijentu, te uvođenje novih, savremenih proizvoda i usluga predstavljaju glavne faktore konkurentnosti Raiffeisen banke na bosanskohercegovačkom tržištu.

Raiffeisen grupu u Bosni i Hercegovini, pored Raiffeisen banke, čine, Raiffeisen INVEST, Raiffeisen CAPITAL, Raiffeisen LEASING, te RL ASSISTANCE.

Raiffeisen grupacija 130 godina kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem, pri čemu ekonomska, ekološka i društvena odgovornost čine jednu cjelinu, slijedeći osnovne principe društvene solidarnosti, samopomoći i održivosti koje je uspostavio Friedrich Wilhelm Raiffeisen.

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte Korporativne komunikacije i upravljanje održivošću

Belma Hadžiomerović (033 287 452, belma.hadziomerovic@raiffeisengroup.ba),

Amra Tabaković (033 287 655, amra.tabakovic@raiffeisengroup.ba) ili

Irma Ahmetspahić (033 287426, irma.ahmetspahic@raiffeisengroup.ba)

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.