Svijet     | 09.05.2019. 13:45 |

Vojska Južne Koreje pojačala spremnost nakon što je Pyongyang ispalio projektile

FENA Internet

SEUL, 9. maja (FENA) - Demokratska Narodna Republika Koreja (DPRK) ispalila je dva projektila, za koje se vjeruje da su rakete kratkog dometa u četvrtak poslijepodne, saopćio je Glavni stožer Južne Koreje (JCS).

Neidentificirani projektili lansirani su s područja u sjevernoj pokrajini Pyongan, sjeverno od Pyongyanga, oko 16.29 sati i 16.49 sati po lokalnom vremenu, prenosi Xinhua.
Projektili, za koje se pretpostavlja da su rakete kratkog dometa, prešli su  420 km, odnosno 270 km u smjeru istoka, navodi se u kratkoj izjavi JCS-a.

Obavještajne strukture Južne Koreje i Sjedinjenih Država precizno su analizirale projektile za daljnje informacije.

JCS navodi  da je južnokorejska vojska pojačala nadzor i spremnost za obranu u pripremi za eventualna dodatna lansiranja projektila, ističući kako je   punu  vojna spremnost u bliskoj suradnji sa Sjedinjenim Državama.

Današnje ispaljivanje projektila dolazi samo pet dana nakon što je DPRK ispalila nekoliko projektila kratkog dometa u more u subotu na istočnoj obali.

Južnokorejska vojska smatra da su projektili kratkog dometa ispaljeni iz višestrukih raketnih bacača kalibra 240 mm i 300 mm te novog tipa taktičkog vođenog oružja.

Chung Eui-yong, glavni savjetnik za nacionalnu sigurnost južnokorejskog predsjednika Moon Jae-ina, je u nacionalnom centru za upravljanje kriznim situacijama putem video konferencije s ministarstvom obrane i JCS-om pratio  situaciju, saopćila je predsjednička Plava kuća.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Jemenski Huti ispalili projektile na američki ratni brod

Kim Jong Un nadzirao probno ispaljivanje novih sjevernokorejskih krstarećih projektila

Zaharova: Rusija osuđuje namjeru SAD-a da odobri kupnju projektila Kosovu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo