Regija     | 09.05.2019. 09:40 |

Svi optuženi proglašeni krivima za pokušaj terorizma u Crnoj Gori

FENA Cvita Kusić

PODGORICA, 9. svibnja (FENA) - Viši sud u Podgorici izrekao je prvostupanjsku presudu optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 2016. godine. Svi optuženi proglašeni su krivima.

 Optužnicom Specijalnog tužiteljstva obuhvaćeni su dvojica ruskih državljana Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, srpski državljani Miloš Jovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Bratislav Dikić, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić i Srboljub Đorđević.

 Krivim su proglašeni i lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i vozač tog političkog saveza Mihailo Čađenović.

 Postupak protiv prevoditelja DF-a Ananija Nikića vodi se posebno.

 Grupa ruskih i srpskih državljana, zajedno s liderima DF, teretila se da je uoči izbora planirala uhićenje ili likvidaciju tadašnjeg premijera Mila Đukanovića i nasilnu smjenu vlasti, a sve da bi spriječili da Crna Gora uđe u NATO.

 Kao organizatori označeni su Šišmakov i Popov, za koje tužiteljstvo tvrdi da su agenti ruske obavještajne službe i kojima je suđeno u odsustvu. Za razliku od Rusa, opozicionari se nisu teretili za terorizam, već za kriminalno organiziranje, prenosi N1.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Crna Gora: Uhićena direktorica Agencije za sprječavanje korupcije?

Nevladine organizacije traže da Crna Gora sponzorira Rezoluciju UN-a o genocidu u Srebrenici

Sattler novi veleposlanik u Crnoj Gori

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana