Bosna i Hercegovina     | 09.05.2019. 08:56 |

Mahmutbegović čestitala 9. maj - Dan zlatnih ljiljana

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. maja (FENA) - Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović čestitala je 9. maj - Dan zlatnih ljiljana.

- Svim nosiocima najvišeg vojnog priznanja Armije RBiH kao i njihovim porodicama, čestitam Dan Zlatnih ljiljana. Naša obaveza je, a ujedno i prilika da se s dubokim poštovanjem prisjetimo svih patriota koji su s početkom agresije 1992. godine na međunarodno priznatu Bosnu i Hercegovinu ustali u odbranu njenog kontinuiteta i teritorijalnog integriteta. Dužnost nam je da pamtimo herojske uspjehe i podvige naših boraca i da budemo dostojni žrtava koje su pripadnici A RBiH hrabro i nesebično podnijeli u borbi za slobodu i bolje sutra svih nas u BiH.

Danas je i Dan pobjede nad fašizmom i želim reći da su nacizam i fašizam u BiH u ratnim godinama pobijeđeni, ali nažalost nisu iskorijenjeni. Toga moramo biti svjesni i u tom duhu odgajati našu mladost. Moraju biti svjesni opasnosti koje im prijete skoro svakog dana i biti spremni odgovoriti na sve izazove.

Mnogo je još bitaka pred nama ali zadaća nam je da ne zaboravimo naše heroje i da zajedno činimo sve da sačuvamo BiH, gradimo je i jačamo po mjeri svih njenih građana - stoji u čestitki potpredsjednice FBiH Melike Mahmutbegović u povodu Dana zlatnih ljiljana, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednice FBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Nikšić: Uskrs je povod za okupljanje i ujedinjenje svih ljudi dobre volje

Nešić čestitao Uskrs

Uskrsna čestitka Federalne novinske agencije

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom