Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 08.05.2019. 10:56 |

Košarkaši OKK Slobode protiv Širokog žele 'majstoricu'

FENA

TUZLA, 8. maja (FENA) – Košarkaši OKK Slobode u ovoj sezoni ispunili su dva cilja klupske uprave: plasirali su se u Ligu 6 i izborili su plasman u play-off.

S te strane očekivanja su ispunjena, ali ipak ostaje dojam da je ekipa pretrpjela previše poraza (14 uz 17 pobjeda), što je neuporedivo više u odnosu na ostale tri ekipe iz play-offa.

Čak pet puta su poraženi u susretima sa Širokim, ekipom koja je prvenstvo završila na prvoj poziciji i jedinoj, uz Zrinjski, koji u ovoj sezoni nisu pobijedili.

Večeras je posljednja prilika da Tuzlaci prekinu tu neugodnu seriju i, ujedno, izbore "majstoricu“ za plasman u finale play-offa za prvaka BiH. U protivnom, košarkaška sezona ekipe trenera Josipa Pandže biti će okončana.

- U prvoj utakmici na Pecari, za šest-sedam minuta ostvarili su veliku razliku koju nismo mogli stići. U par navrata bili smo veoma blizu da preokrenemo rezultat u svoju korist. Ta utakmica treba da nam bude putokaz kako da večeras odigramo protiv izuzetno dobre ekipe Širokog. Nadam se velikoj podršci naših navijača, što bi moglo presuditi u ovoj utakmici – izjavio je trener Josip Pandža na konferenciji za novinare.

Zdravstveni bilten ekipe uglavnom je povoljan i svi igrači su na raspolaganju, nakon utakmice protiv Mladosti prestrogo  suspendiranog Josipa Naletilića, koji je nakon toga odbio sporazumni raskid ugovora i spor s klubom, vjerovatno će rješavati  sudski.

Utakmica OKK Sloboda – Široki igra se večeras u dvorani Mejdan od 19.30 sati.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Košarkaši Slobode pobijedili Bosnu

Sloboda spremna za derbi sa Bosnom

Ismetu Sejfiću uručen trofej BHbasket

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana