Najave     | 08.05.2019. 10:35 |

Plamen Vukovarskog svjetla danas u Mostaru

FENA Saopćenje

MOSTAR, 8. svibnja (FENA) - Putujući glazbeno-scenski spektakl, plamen "Vukovarskog svjetla" bit će zapaljen danas u velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru, s početkom u 19 sati.

Okosnicu ovog glazbeno – scenskog spektakla čine tri dokumentarna filma – Vječni plamen, Bitka za Vukovar te Vukovar danas, a cijela predstava obiluje svjetlosnim i zvučnim efektima koji dočaravaju ozračje rata u kojem su se stanovnici i branitelji ovog grada našli u drugoj polovici 1991. godine.

Ovo je prva edukativna i domoljubna, glazbeno-scenska predstava koju su režirali hrvatski branitelji Damir Plavšić i Damir Markuš Kutina.

S ciljem promicanja hrvatske kulturne baštine u predstavi sudjeluje folklorna skupina "Fra Bernardin Smoljan" HKUD-a Rodoč te Tamburaški orkestar Mostar.

Gostovanje ovog glazbeno-scenskog djela u Mostaru organizira Hrvatski dom hercega Stjepana Kosače pod pokroviteljstvom Grada Mostara, u suradnji s mostarskim osnovnim i srednjim školama te Odjelom za branitelje Hrvatskog narodnog sabora BiH i udrugama proisteklim iz Domovinskog rata.

Ulaz na predstavu je besplatan.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Vučić i Dodik sa Srbima u Mostaru: Obećano više sredstava za razvoj svih krajeva u kojima žive Srbi

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'