Svijet     | 07.05.2019. 12:13 |

Pompeo i Lavrov na sastanku u Sočiju 14. maja

FENA Internet

MOSKVA, 7. maja (FENA) - Američki državni sekretar  Mike Pompeo održat će 14. maja razgovore s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovim u Sočiju na jugu Rusije, rekao je u utorak za novinsku agenciju RIA izvor u ruskom ministarstvu vanjskih poslova.

Očekuje se kako će dvojica dužnosnika razgovarati o političkoj krizi u Venecueli i nuklearnom programu Sjeverne Koreje.

Pompeo i Lavrov će, kako se očekuje, razgovarati i o drugim temama  kao što su Sirija, Ukrajina i kontrola nuklearnog naoružanja, te o pritvoru Paula Whelana, bivšeg američkog marinca, kojeg je Rusija pritvorila  pod optužbama za špijunažu što on poriče, prenosi Reuters.

Pompeo  i  Lavrov su razgovarali jučer na marginama skupa Arktičkih zmalja u Finskoj, nakon čega je američki državni sekretar rekao da su njegovi razgovori sa Lavrovim, uvijek direktni.

On je to rekao za finsku televiziju YLE odgovarajući na pitanje kakav je njegov lični odnos sa ruskim šefom diplomatije.

"Mi često razgovaramo telefonom. Sreli smo se nekoliko puta. Razgovori su uvijek direktni, svaki od nas radi na svom nivou, najbolje kako bi predstavio šta naši lideri traže od nas. Naš odnos je sasvim dobar", rekao je Pompeo.

               

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Lavrov: Rusija cijeni odnose sa Srbijom

Lavrov: Srbija neće otvoriti nijedno novo poglavlje ako ne uvede sankcije Rusiji

Lavrov: OESS se pretvara u privjesak NATO-a i Europske unije

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom