Bosna i Hercegovina     | 07.05.2019. 11:09 |

Crnadak na sastanku Vijeća ministara JJI i EUSAIR-a u Budvi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. maja (FENA) - Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak će 7. i 8. maja, na poziv ministra vanjskih poslova Crne Gore Srđana Darmanovića, učestvovati na sastanku Vijeća ministara vanjskih poslova Jadransko-jonske inicijative (JJI).

Crna Gora predsjedava Jadransko-jonskom inicijativom, a na ministarskom sastanku u Budvi planirana je predaja predsjedavanja Jadransko-jonskom inicijativom Republici Srbiji.

Pored Crnatka, na sastanku će učestvovati prvi potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Republike Srbije Ivica Dačić, potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske Marija Pejčinović-Burić, ministrica za regionalna pitanja Republike Italije Erika Stefani, te predstavnici Sjeverne Makedonije, Albanije, Grčke, te Slovenije. Sastanku će prisustvovati i ministar vanjskih poslova, političkih odnosa i pravde San Marina Nicola Renzi, u svojstvu specijalnog gosta.

Tokom ministarskog sastanka planirano je usvajanje Budvanske deklaracije, kojom će biti ozvaničeno punopravno članstvo San Marina u Jadransko-jonskoj inicijativi.

Crnadak će u Budvi učestvovati i na ministarskom panelu 4. foruma Strategije Evropske unije za jadranski i jonski region (EUSAIR), najavljeno je iz MVP-a BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Nakon Foruma EU strategije za JJI usvojena Sarajevska deklaracija (VIDEO)

Nakon Foruma EU strategije za JJI usvojena Sarajevska deklaracija

Politička stabilnost i energetska nezavisnost ključne za regiju JJI-a

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom