Bosna i Hercegovina     | 06.05.2019. 15:48 |

Unapređenje saradnje između Vlade BPK-a i gradske uprave Goražde

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 6.maja (FENA) – Članovi novoimenovane Vlade Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) danas su posjetili gradsku upravu Goražde gdje su sa gradonačelnikom i njegovim pomoćnicima razgovarali o brojnim temama odnosno oblastima u kojima se može dodatno unaprijediti saradnja dvije institucije.

S obje strane izražena je spremnost za unapređenje saradnje, a s ciljem obezbjeđenja boljih uslova za život na ovom području.

Premijerka BPK-a Aida Obuća istakla je da je ovo prva posjeta vlade nekoj instituciji te da je namjera poboljšati koordinaciju i saradnju s lokalnim zajednicama u sastavu BPK. 

- I u svom ekspozeu sam navela da ćemo raditi na uspostavi kvalitetnijeg i partnerskog odnosa s Gradom Goražde. Danas smo se dotakli različitih problema i dogovorili da posložimo prioritete i zajedno radimo na njihovom rješavanju, u skladu sa finansijskim mogućnostima. Bez stabilizacije budžeta nema rada ni u BPK ni u Gradu Goražde - istakla je Obuća te najavila i potrebu donošenja rebalansa budžeta BPK-a.  

- Ovaj budžet nije kreirala ova vlada. Ministri su dobili zadatak da skeniraju budžete svojih ministarstava i urade prijedloge na realnim osnovama - istakla je Obuća.   

Izgradnja sanitarne deponije, primjena Zakona o demobilisanim borcima, sanacija gradske dvorane, stipendije, adekvatna zdravstvena zaštitia samo su neke od tema o kojima se govorilo danas te je još jednom izražena potreba zajedničkog djelovanja i prema višim nivoima vlasti.

- Mi smo i do sada imali jednu dobru saradnju sa Vladom BPK, a mogla je biti i mnogo bolja u nekim segmentima. Danas smo razgovarali o svim oblastima i problemima koji nas očekuju. Dogovorili smo da zajedno djelujemo i realizujemo projekte od značaja za ovaj dio BiH, jer nema rezultata bez zajedničkog rada. Ne može se prema Sarajevu ići iz četiri pravca, već moramo i tu zajedno nastupati i danas smo to dogovorili da želimo zajednički djelovati u svim projektima, jer smo ovdje zbog građana – kazao je gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Grad Goražde te opštine Čajniče i Pljevlja potpisali izjavu o saradnji na projektima 

Lavrov: Rusija i Kina razgovarat će o dubljoj sigurnosnoj saradnji u Euroaziji

Objavljena preliminarna lista korisnika stipendija u BPK Goražde

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu