Bosna i Hercegovina     | 06.05.2019. 15:21 |

Iftari za postače u stanju socijalne potrebe u organizaciji 'Merhameta' Tuzla

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. maja (FENA) - Humanitarna organizacija "Merhamet“ MDD Regionalni odbor Tuzla u toku mjeseca ramazana realizira akciju "Iftar 2019.“ kojom se osiguravaju iftari za postače u stanju socijalne potrebe, korisnike Narodne kuhinje  "Imaret“ u Tuzli, kao i kolektivni iftari u pojedinim povratničkim naseljima u RS i na drugim lokalitetima.

"Merhamet“ tokom mjeseca posta angažira sve svoje ljudske i tehničke kapacitete kako bi se stiglo do svakoga, saopćeno je iz ove organizacije.

-Radi se o veoma zahtjevnim aktivnostima koje podrazumijevaju svakodnevnu pripremu, prijevoz i serviranje hrane, koristeći naše osoblje i transportujući vlastiti inventar do često veoma udaljenih lokacija. Pri tome nastojimo da obroci koje pripremamo budu maksimalno kvalitetni i potpuni, s predjelom, glavnim jelom, desertom, osvježenjem i kafom - kaže direktorica RO “Merhameta” Tuzla Mensura Husanović.

Prošle godine je tokom ramazana podijeljeno 5.900 iftarskih obroka, a predviđa se da će taj broj ove godine biti i veći.

Zainteresiranim pojedincima, firmama i institucijama “Merhamet” nudi mogućnost da u posebnom mjesecu iskažu solidarnost i iskoriste priliku pružanja dobročinstva kada se ono preporučuje, i svojim prilozima pomognu akciju "Iftar 2019.“

Novac se može uplatiti na brojeve žiro računa (na uplatnici u dijelu -Svrha doznake - navesti „Iftar 2019“); -NLB Tuzlanska banka d.d. Tuzla: 1321000309575896, Sparkasse banka d.d. Sarajevo, Filijala Tuzla: 1990500006345835, te donacijama u namirnicama za pripremu iftarskih obroka i drugim vidovima pomoći koja se može uručiti svakodnevno u prostorijama Narodne kuhinje u objektu nekadašnjeg Expres restorana u Tuzli.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

U Srebrenici organiziran iftar za oko stotinu djece

Generalni konzulat Republike Turske u Mostaru organizirao tradicionalni iftar

Bećirović organizirao iftar za ambasadore i reisu-l-ulemu Kavazovića

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'