Najave     | 06.05.2019. 10:52 |

Obilježavanje Dana Opće bolnice 10. maja

FENA Sanda Hrkić

SARAJEVO, 6. maja (FENA) - Opća bolnica 'Prim. dr. Abdulah Nakaš' Sarajevo priprema dvije akcije, za pacijente besplatne preglede, kao i okrugli sto o hroničnoj bubrežnoj bolesti, a tako će doprinijeti manifestaciji 'Dani Kantona Sarajevo', koja traje od 2. do 9. maja.

Prigodnim sadržajima bit će obilježen i 10. maj - Dana Opće bolnice 'Prim. dr.  Abdulah Nakaš' Sarajevo.

Za utorak, od 9 do 15 sati, najavljeno je kontroliranje visine šećera u krvi i pregled dijabetskog stopala. U srijedu stanovništvo će moći obaviti preventivni pregled na hroničnu opstruktivnu bolest pluća. Obje akcije bit će održane na III spratu Upravne zgrade.

Za četvrtak, 9. maj planiran je okrugli sto o temi  'Hronična bubrežna bolest'. Na stručnom skupu o tom ozbiljnom zdravstvenom problemu govorit će nefrolog prof.dr. Halima Resić, šef nefrološkog i transplantacionog Odjela bolnice 'Michallon' u Grenoblu prof.dr. Lionell Rostaing, predstavnici NVO 'Otvorena mreža', dijalizirani i transplantirani pacijenti.

Dan Opće bolnice 'Prim. dr. Abdulah Nakaš' Sarajevo bit će obilježen u petak prigodnim druženjem penzionera, sadašnjih uposlenika i gostiju.

- Svečanost počinje u podne, polaganjem cvijeća na spomen bistu prim. dr. Abdulahu Nakašu, u krugu bolnice. Uslijedit će okupljanje u Konferencijskoj sali na II spratu Upravne zgrade, gdje je planirano obraćanje prim. dr. Zlatka Kravića, direktora te zdravstvene ustanove - navode iz Opće bolnice.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Dan Parkinsonove bolesti - U BiH oko 5.000 oboljelih

Dodatna ambulanta za djecu i osobe sa poteškoćama u razvoju od danas u Općoj bolnici

Od danas se obustavljaju posjete u Općoj  bolnici 'Prim. dr. Abdulah Nakaš'

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom