Bosna i Hercegovina     | 03.05.2019. 12:26 |

Govedarica: Moć i odgovornost slobodnog novinarstva danas veća nego ikada

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 3. maja (FENA) – Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica smatra da je značaj novinarske profesije danas veći nego ikada, jer dobar novinar piše o onome što mnogi ne žele da govore.

- Zbog svoje predanosti istini, novinari su izloženi pritiscima s kojim se susreću gotovo svakodnevno. Zato svi relevantni autoriteti u društvu treba da stanu u odbranu ove važne društvene institucije, čija je sloboda u radu jedan o preduslova izgradnje demokratskog društva – istakao je Govedarica

Naglasio je da se mora učiniti sve kako bi se novinari u obavljanju svojih svakodanevnih dužnosti osjećali sigurno i zaštićeno.

- Prepoznavanje važnih društvenih problema, njihovo kandidovanje na dnevni red za rješavanje pred političke autoritete i svakodnevno stremljenje istini i pravdi glavni su motivi odgovornog novinarskog rada kojih se prisjećamo i ovog 3. maja. Zato je moć i odgovornost slobodnog novinarstva danas veća nego ikada – kazao je Govedarica.

Predsjednik SDS-a je rekao da je svjestan teških uslova u kome novinari obavljaju svoje dužnosti pogotovo onih kojih se tiču radno-pravnog statusa kao i neprijatnosti sa kojima se susreću svakodnevno.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Miličević: SDS će sigurno izaći na izbore

Mediji - Izrael se suočava sa velikim strateškim porazom

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta