Sport     | 03.05.2019. 14:24 |

Derbi Bosna - Borac sutra u Visokom

FENA Saopćenje

VISOKO, 3. maja (FENA) - Derbi 26, odnosno posljednjeg kola regularnog dijela rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine igra se u Visokom gdje Bosna dočekuje Borac.

Bit će to četvrti međusobni duel ta dva tima ove sezone, a dva puta je slavio banjalučki tim, dok je jednom bilo neriješeno.

Borcu ova utakmica dolazi između dva meča finala Kupa BiH, a u prvom su crveno-plavi slavili protiv Izviđača sa 23:22, pa sada s mnogo rasterećenja čekaju revanš na svom terenu.

Bosna je kao uvertiru za derbi imala u Brčkom, gdje je savladala Lokomotivu i sačuvala prvo mjesto na tabeli.

- Imali smo kontrolu meča protiv Lokomotive od prve do posljednje minute. Najbitnije je da smo čuvali vodstvo i na kraju upisali nova tri boda - kaže bek Bosne Mahir Burić.

Ističe da Visočani ne razmišljaju o kalkulacijama i borbi za prvo mjesto s Gračanicom, koja ima isto bodova kao i Bosna, ali i bolji međusobni omjer.

- Nije naše da se bavimo kalkulacijama. Bili prvi ili drugi play-off je priča za sebe i u svakom meču se mora dati maksimum. Naravno, ta prva pozicija ima svoje prednosti, posebno u finalu, ali nama je najbitnije da u meču sa Borcem damo sve od sebe i pobijedimo, a poslije toga ćemo se baviti kalkulacijama - rekao je Burić, koji je na kraju istakao da se nada i velikoj podršci s tribina.

Meč Bosna - Borac igra se sutra (subota) od 19.00 sati u KSC Mladost u Visokom. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Izviđač obranio naslov prvaka BiH u rukometu 

Rukometašice BiH počinju pripreme za susrete protiv Rumunije i Hrvatske

Bašić objavio spisak rukometašica za susrete s Rumunijom i Hrvatskom

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!