Bosna i Hercegovina     | 03.05.2019. 12:19 |

Akcija 'Vijeme je da čistimo' - Uređenje Spomen parka Vraca

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. maja (FENA) - Jedan od značajnijih rezultata velike proljetne akcije "Vrijeme je da čistimo" zasigurno je i uređen i očišćen Spomen park Vraca.

U okviru akcije po nalogu Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo komunalna preduzeća su nosioci posla čišćenja i uređenja, a preduzeće "Park" zaduženo je za čišćenje i uklanjanje samoniklog rastinja, košnju trave sa travnjaka, orezivanje stabala i sadnica ukrasnog grmlja, čišćenje smeća. 

Akcija čišćenja i uređenja Spomen park "Vraca" počela je 29. aprila, a bit će završena sutra.

Svakodnevno radnici preduzeća "Park" osim redovnih poslova na održavanju javnih zelenih površina, realizacije akcije "Vrijeme je da čistimo" na desetak lokacija na području šest općina u KS istovremeno i na području Spomen parka na Vracama vrše poslove uređenja i čišćenja, a prikupljene su ogromne količine smeća i biootpada. Završetak radova podrazumijeva i sadnju sezonskog cvijeća, odnosno izradu cvjetne gredice od cvijeća iz "Parkove" vlastite rasadničke proizvodnje u arli na centralnom dijelu Spomenika.

Pomoć radnicima "Parka" prilikom čišćenja i uređenja na Vracama su i osobe angažirane u ovom preduzeća putem projekta "Javni radovi", mehanizacija, kao i komunalni redari koji vrše nadzor nad očišćenim površinama, saopćeno je iz KJKP "Park".

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Počelo ukrašavanje ulica Sarajeva povodom Dana državnosti BiH

Preduzeće 'Park' uređuje 37 školskih i vrtićkih dvorišta

Tramvajski terminal na Čengić Vili ima svoj ukras - zastavu BiH od dekorativnog kamena

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo