Sport     | 02.05.2019. 16:35 |

Sutra žrijebanje ekipa za Svjetsko prvenstvo u futsalu dijaspore BiH u Oslu

FENA Saopćenje

OSLO, 2. maja (FENA) - Žrijebanje reprezentacija za predstojeće prvenstvo svijeta dijaspore u malom fudbalu (futsal) bit će upriličeno sutra, 3. maja, u prostorijama Ambasade Bosne i Hercegovine u Oslu, a prvenstvo će biti organizirano u subotu, 4. maja.

Uz predstavnike ekipa i kulturno-političkog života Norveške, žrijebanju bi trebali prisustvovati i predstavnici ministarstava za ljudska prava i izbjeglice kao i civilnih poslova BiH.

Također, predstavnici Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice razgovarat će se predstavnicima bh. udruženja u ovoj skandinavskoj zemlji.

Ambasador BiH u Norveškoj Nedim Makarević u izjavi za Fenu ocijenio je značajnim rad Svjetskog saveza dijaspore BiH ističući da je dobar primjer djelovanja dijaspore i brizi prema domovini upravo putem sportskih aktivnosti.

Makarević je zahvalio predsjedniku Svjetskog saveza dijaspore BiH Hasanu Šehoviću i rukovodiocu Radne grupe za organizaciju prvenstva Miralemu Bećiroviću.

Organizatori su ocijenili da je ovo dobar primjer koordiniranog rada bh. dijaspore s državnim institucijama te su izrazili nadu da će se ovakve i slične manifestacije dešavati češće jer bh. iseljenici trebaju jače veze s državom.

Na ovogodišnjem prvenstvu učestvovat će 12 ekipa sa 150 učesnika iz Austrije, Njemačke, Francuske, Švicarske, Turske, Holandije, Belgije, Danske, Švedske, Engleske, Finske, Norveške i BiH.

Ambasada BiH u Norveškoj ujedno je i pokrovitelj ove manifestacije.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Zelenski pohvalio ukrajinsku dijasporu, predložio uvođenje dvojnog državljanstva

Nedim Makarević imenovan za opunomoćenika njemačkih liberala za Zapadni Balkan

Cirih: Bećirović razgovarao s predstavnicima bh. dijaspore u Švicarskoj

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo