Bosna i Hercegovina     | 01.05.2019. 11:45 |

Građane Livna probudila prvosvibanjska budnica Gradske limene glazbe

FENA Mario Loncar

LIVNO, 1. svibnja (FENA) - Proslava Međunarodnog praznika rada, 1.svibnja, u Livnu je počela tradicionalnom prvosvibanjskom budnicom u izvođenju Gradske limene glazbe Hrvatsko kulturno umjetničkog društva (HKUD) "Dinara".

Naime, orkestar, kojim je dirigirao Mladen Jelović , unatoč kiši, od 6.30 do 8 sati obilazio je ulice grada Livna kako bi pozvali njihovo stanovništvo na proslavu Praznika rada.

Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo "Dinara" inače je osnovano 1895. godine, dok su njezini najstariji članovi upravo Gradska limena glazba koja djeluje od 1902. godine.

Svoje aktivnosti Gradska limena glazba najviše veže za nastupe na smotrama puhačkih orkestara, a na repertoaru imaju skladbe klasičnih kao i suvremenih glazbenika s kojima su osvajali i veliki broj nagrada na prigodnim natjecanjima.

Jedan od značajnih nastupa, Gradska limena glazba imala je prije sedam dana na obilježavanju proslave Dana obrane Livna.

U svibnju ih očekuje nastup u Mostaru, Stocu te u Dubrovniku gdje u suradnji s Turističkom zajednicom grada Dubrovnika, a s Gradskim harmonikaškim orkestrom i Ženskom vokalnom skupinom HKUD-a  Dinara, priređuju koncert  ispred crkve Svetog Vlaha.

Također, kao jedan od zanimljivijih događaja ovog društva je njihov godišnji koncert  sa svim svojim sekcijama koji ce se održati u dvorani Narodnog sveučilišta u Livnu u lipnju.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Modna revija osoba s invaliditetom

Intermedijalna večer u Livnu, spoj poezije, slike i glazbe

Modna revija osoba s invaliditetom 'Mogu, znam, hoću'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'