Bosna i Hercegovina     | 30.04.2019. 17:35 |

Košarac: Aktivacija MAP-a nije uslov za konstituiranje VMBiH

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 30. aprila (FENA) - Predsjedavajući Kluba poslanika Saveza nezavisnih socijaldemokrata u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je novinarima danas u Sarajevu da ne postoji nigdje zapisano da je uslov za konstituiranje Vijeća ministara BiH aktivacija MAP-a.

- Naš stav je potpuno jasan, primarno je neophodno implementirati volju birača Republike Srpske i BiH. Na ovaj način se negira izborna volja građana RS-a i cijele BiH, s jedne strane, zakon se ne poštuje, nemamo organe vlasti...- smatra Košarac.

Kaže da problem jeste „što se ne poštuje volja birača i što se na ovaj način pokušava minimizirati uloga građana RS u izbornom procesu“.

- Mi to nećemo dozvoliti. Mi jesmo potpuno i bazično orijetirani na implementaciju izbornih rezultata - kazao je Košarac.

Očigledno, dodao je on, „ovoj strukturi okupljenoj oko Izetbegovića odgovaraju podobni Srbi poput Šarovića, Mektića, Crnatka i drugih koji očigledno implementiraju njihove političke zadatke“.

- Naš politički zadatak je RS, institucije RS-a i odluke koje donese institucije RS-a. I naravno, koristeći pozitivne propise i ustav, zastupanje interesa RS-a na zajedničkom nivou. Mi od toga ne odustajemo – zaključio je Košarac.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Košarac: RS ima kredibilan zahtjev da sjedište apelacionog vijeća bude u Banja Luci

Košarac: Nismo raspravljali o Zakonu o Sudu BiH jer tekst zakona još nije usaglašen

Košarac i ambasador Saudijske Arabije o jačanju privredne saradnje

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana