Bosna i Hercegovina     | 30.04.2019. 14:34 |

Škulj: U svibnju prosvjedi policajaca ukoliko ne bude potpisan kolektivni ugovor

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 30. travnja (FENA) - Ukoliko ne dođe do potpisivanja kolektivnog ugovora, policijski službenici u Srednjobosanskoj županiji (SBŽ) organizirat će u svibnju prosvjede, izjavio je predsjednik Samostalnog sindikata policije i zaposlenika MUP-a SBŽ-a Dragan Škulj.

On je novinarima kazao kako su kolektivni ugovori potpisani za sve proračunske korisnike u SBŽ-u, osim za policiju, te da je od pregovaračkog tima Vlade SBŽ-a zatraženo da prihvati tekst bilo kojeg kolektivnog ugovora za policiju na području Federacije BiH.

- Većinu stvari smo dogovorili, međutim, osnovno oko čega se ne možemo dogovoriti je plaćanje noćnog rada i pasivnog dežurstva. U svim ostalim kantonima to je usvojeno, pa i mi tražimo da noćni rad bude plaćen s 40 posto, a da pasivno dežurstvo bude plaćeno s deset maraka po smjeni, a najviše sa 100 maraka tijekom jednog mjeseca - naglasio je Škulj.

Skupština SBŽ-a usvojila je danas Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o plaćama i naknadama policijskih službenika SBŽ-a, kojim se, kako su naveli iz Vlade, usklađuje iznos naknada za slučajeve teške invalidnosti i bolesti, ozljeđivanja na radu i smrti, sa zakonskim odredbama na razini Federacije BiH.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Kurti: Četvorica policajca puštena na slobodu, Janković u pritvoru u Srbiji

Osmani: Petorica kosovskih policajaca i dalje su taoci u Srbiji

PUZ: Pritvoren 27-godišnjak s 300.000 tableta iz kojih se može dobiti droga

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'