Ekonomija     | 29.04.2019. 16:03 |

Turistička zajednica KS na Međunarodnom sajmu turizma Arabian Travel

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. aprila (FENA) - Turistička zajednica Kantona Sarajevo, u okviru aktivnosti promocije turističke ponude Kantona Sarajevo na inostranim tržištima, ove godine po drugi put organizira samostalno predstavljanje na Međunarodnom sajmu turizma Arabian Travel Market ATM 2019, koji se održava u Dubaiju, Ujedinjeni Arapski Emirati, od 28. aprila do 1. maja 2019. godine.

Arabian Travel Market je je vodeći globalni događaj za industriju dolaznih i odlaznih putovanja na Bliskom istoku u posljednjih 25 godina i generira više od 2,5 milijarde dolara u turističkoj industriji. Ove godine na sajmu je prisutno 2.545 izlagača iz 153 zemlje, a očekuje se više od 39.000 uticajnih posjetilaca. Događaj prati preko 920 novinara međunarodnih turističkih medija, saopćeno je iz Turističke zajednice KS.

Turistička zajednica KS i ove godine je pripremila reprezentativan štand rađen po najsavremenijim svjetskim standardima, koji je privukao veliku pažnju posjetilaca, tako da je opšti dojam da je turistička ponuda KS i Bosne i Hercegovine predstavljena na vrhunskom nivou. Među brojnim drugim atraktivnim destinacijama, Sarajevo je, zahvaljujući kvalitetnoj promociji, među top tri destinacije za posjetiti turistima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Veliko je to priznanje za dosadašnji rad Turističke zajednice, ali i podstrek da se sa dosadašnjim aktivnostima nastavi.

Štand Turističke zajednice KS je posjetio i ambasador Bosne i Hercegovine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Šerif Mujkanović, sa kojim je predsjednik Povjerenstva Nermin Muzur razgovarao o unapređenju saradnje i jednostavnijim procedurama za turiste iz te zemlje.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Kanton Sarajevo tokom novogodišnjih praznika posjetilo 13.529 turista

Turistička zajednica Kantona Sarajevo predstavila turističku ponudu na sajmu TTI Izmir

Turisti i gosti iz 90 država svijeta ove godine posjetili Sarajevo

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo