Bosna i Hercegovina     | 29.04.2019. 15:38 |

Paroh Nenić: Osnažimo se vjerom i uživajmo u radosti praznika

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 29. aprila (FENA) - Više od stotinu vjernika bihaćke parohije su u skladu s vjerskim običajima i porodičnim okupljanjima obilježili Vaskrs, a i predstavnici Gradske uprave Bihać bili su u uobičajenoj prazničnoj posjeti parohu Daliboru Neniću.

-S obzirom da je Hristovo vaskrsenje pobjeda nad smrću, ovo je praznik radosti. Zato je i poruka vjernicima vrlo jednostavna, osnažimo se vjerom i uživajmo u toj radosti. Posebno mi je drago što nam ovih dana u posjeti nisu bili samo predstavnici Grada Bihaća, nego i brojni građani – iskreni prijatelji - rekao je paroh bihaćki Dalibor Nenić.

Predsjedavajući Gradskog vijeća Bihać Davor Župa naglasio je kako je zajedničko obilježavanje svih praznika dio kulture i običaja svih građana Bihaća i okolnih mjesta.

-To uvijek ističemo, jer zaista s radošću dočekujemo sve praznike. U tim momentima se posebno zbližavamo, pazimo jedni na druge i uživamo u našim različitostima. S druge strane, obaveza svih političkih predstavnika grada Bihaća je da podržimo one koji su u manjini i da im omogućimo sve kako se uopšte tako ne bi ni osjećali - dodao je predsjedavajući Gradskog vijeća Davor Župa.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Reisu-l-ulema na obilježavanju 30 godina Muftijstva bihaćkog: Vjerujemo u sebe i svoju budućnost

U petak počinje 25. kulturna manifestacija 'Ulicom Bišća'

U Bihaću otvoren Sajam pčelarstva i meda – Put zlata

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo