Bosna i Hercegovina     | 29.04.2019. 15:20 |

Ukinut pritvor optuženima u predmetu Ibrahim Purić i dr.,određena mjera zabrane

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 29. aprila (FENA) - Sud Bosne i Hercegovine donio je rješenje kojim se ukida mjera pritvora prema optuženim Almiru Sarajliću, Sadiku Omanoviću, Šaćiru Omanoviću i Kasimu Kavazoviću.

Njima su određene mjere zabrane, i to zabrana sastajanja s određenim osobama, a u cilju izvršenja navedene mjere optuženima se zabranjuje sastajanje ili kontaktiranje na bilo koji način (posredno ili neposredno) sa svjedocima navedenim u potvrđenoj optužnici Tužilaštva BiH, kao i u prijedlogu Tužilaštva o rasporedu saslušanja svjedoka, uključujući i približavanje istima na udaljenosti od 100 metara.

Optuženi Almir Sarajlić, Sadik Omanović, Šaćir Omanović i Kasim Kavazović su se nalazili u pritvoru od 9. novembra 2018. godine.

Sud Bosne i Hercegovine je 15. februara ove godine potvrdio optužnicu koja optužene Ibrahima Tarahiju, Nijaza Sivru, Rušita Nurkovića, Almira Sarajlića, Sadika Omanovića, Šaćira Omanovića i Kasima Kavazovića tereti za krivično djelo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, dok se optuženi Ibrahim Purić tereti za krivična djela ratni zločin protiv civilnog stanovništva i krivično djelo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, saopćeno je iz Suda BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Određen pritvor i određene mjere zabrane osumnjičenima u predmetu Zlatko Ibrišimović i drugi

Obilježavanje 31. obljetnice zločina nad Hrvatima u Trusini

Sud BiH - Potvrđena optužnica u predmetu Veljko Brajić i drugi

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu