Sport     | 29.04.2019. 14:25 |

OKI Fantomi u junu organizuje 18. 'Sarajevo Open'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. aprila (FENA) - Odbojkaški klub invalida Fantomi od 7. do 9 juna organizira tradicionalni 18. međunarodni turnir u sjedećoj odbojci "Sarajevo Open 2019".

Za ovogodišnji turnir OKI Fantomi najvili su učešće deset ekipa, među kojima i aktualnog evropskog prvaka, selekciju Rusije.

- Ove godine bilo je jako puno ekipa koje su željele učestovati na turniru, međutim nismo mogli pozvati sve zainteresovane - objasnio je direktor kluba Mirsad Mirojević.

Navodi kako ni ovogodišnja smotra najboljih ekipa u sjedećoj odbojci ne bi bila moguća bez finansijske podrške Međunarodne organizacije za jačanje čovjekove sigurnosti (ITF- a).

Ta organizacija je u proteklih dvadeset godina donirala BiH preko 200 miliona dolara za proces deminiranja, a trenutno rade na projektima podrške žrtvama mina.

- Sport, biti dio kluba, jedan je od najboljih procesa resocijalizacije žrtava mina. Mi u ITF-u duboko vjerujemo da ovaj klub (Fantomi) itekako rade sa žrtvama i pomažu im da se osjećaju društveno korisnima -  kazao je predstavnik ITF-a Roman Turšič.

Kapiten OKI Fantoma, reprezentativac BiH u sjedećoj odbojci, Mirzet Duran kaže kako se ovaj klub prethodna četiri mjeseca pripremao za turnir, te da će dati sve da titula ostane u glavnom gradu BiH. 

Iz OKI Fantoma pozvali su sve osobe sa invaliditetom da im se priključe, da dođu na turnir i na njihovim primjerima vide da fizički nedostaci nisu prepreke za bogat društveni život.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Sutra počinje 3. memorijalni futsal turnir 'Amela Fetahović - Žgoljo'

Gradonačelnik Brčkog prvim potezom otvorio 'Revijalni ekipni turnir u šahu'

Sjedeća odbojka - Fantomi pobjednici turnira u Zgarebu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo