Kultura     | 28.04.2019. 12:43 |

Prezentacija projekta Concert hall Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28.aprila (FENA) - Javna prezentacija projekta Concert hall Sarajevo na Marijin dvoru bit će održana sutra u prostorijama Asocijacije arhitekata u BiH.

Učesnici prezentacije vidjet će portfolio grupe Urbanfutura, video prezentaciju i razgovarat će s inicijatorima i članom žirija Saidom Jamakovićem.

Projekt je rezultat međunarodnog ugovora Sarajeva i Rima i odabran je na X Bijenalu mladih umjetnika Mediterana i Evrope koje je organizirao Međunarodni centar za mir-Festival Sarajevo Sarajevska zima 2001. i do sada su ga podržali Udruženje arhitekata BiH, Sarajevska filharmonija, Evropska asocijacija festivala, Asocijacija Bijenala mladih umjetnika Evrope i Mediterana, Pistoleto, Oulim orkestar.

Povodom odluke Gradskog vijeća Sarajevo da se posveti Marijinom dvoru i njegovom urbanom razvoju, predsjednik Međunarodnog centra za mir  i inicijator izgradnje ovog kapitalnog kulturnog objekta Concert hall Sarajevo na Marijin dvoru Ibrahim Spahić izjavio je da je sa historijske distance od dvadeset godina od međunarodnog konkursa za projekt u kojem je učestvovalo oko hiljade arhitekata i biroa iz 43 zemlje, konačno  otvoren put da Sarajevo dobije koncertnu dvoranu.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Spahić: Nakon dvadeset godina otvoren put da i Sarajevo dobije Concert hall

77 orginalnih listova mape Sarajeva bit će izloženo u Collegium Artisticumu

IPC - Objavljena imena dobitnika nagrade 'Sloboda'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'