Bosna i Hercegovina     | 26.04.2019. 15:51 |

Otvoren 'street workout' park u kampusu Sveučilišta u Mostaru

FENA Saopćenje

MOSTAR, 26. aprila (FENA) - Uz finansijsku podršku Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona, u kampusu Sveučilišta u Mostaru u petak je otvoren 'street workout' park u kojem će studenti, ali i građani Mostara imati priliku za besplatno vježbanje na otvorenom.

"Urađeni posao ne trebamo mjeriti kroz uložena sredstva nego kroz ideju da studenti i profesori, nakon napornih intelektualnih  izazova, na ovom mjestu mogu kratko predahnuti i prikupiti nove snage za izazove koji slijede. Studentskom zboru i svima koji su učestvovali u realizaciji ovoga projekta iskreno čestitam. Neka ovo igralište od danas i službeno bude na dobrobit studenata, profesora i svih građana Mostara", rekla je Dinka Lasić, pomoćnica ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK za visoko obrazovanje.

Pomoćnica rektora za nastavu, studente i pravna pitanja prof.dr Vesna Kazazić kazala je kako Sveučilište u Mostaru nastoji podići studentski standard i uključiti studente u kulturne, sportske, humanitarne i druge društvene aktivnosti.

"Takav je i ovaj projekt gdje na jednom mjestu, pod jednakim uslovima, besplatno i na otvorenom prostoru, ne samo studenti nego i građani ovog grada i okoline mogu vježbati i koristiti ove sprave", istaknula je Kazazić.

O realizaciji projekta govorio je i Anthony Pribičević, inicijator gradnje parka, koji nije krio zadovoljstvo što se ovakav vid vježbanja na otvorenom proširio i u Hercegovini, gdje će ljudi imati priliku besplatno vježbati i tako promicati zdrav život, saopćeno je iz Vlade HNK.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Obilježavanja Svjetskoga dana voda u Federaciji BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo