Ekonomija     | 26.04.2019. 14:33 |

FERK obnovio i izdao nekoliko dozvola za rad

FENA Saopćenje

MOSTAR, 26. travnja (FENA) - Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK na današnjoj redovitoj sjednici obnovila je Dozvolu za rad za proizvodnju električne energije gospodarskom društvu SOLIS d.o.o. Lukavac u proizvodnom objektu solarna fotonaponska elektrana "SOLIS 01", u općini Lukavac, predviđene godišnje proizvodnje 131,935 MWh (megavat sati). Dozvola je obnovljena na razdoblje od 10 godina.

Na isto razdoblje valjanosti obnovljena je dozvola i za gospodarsko društvo BRATSTVO d.d. Gornji Vakuf-Uskoplje, koje djelatnost proizvodnje električne energije obavlja u proizvodnom objektu solarna fotonaponska elektrana „TELE-COM 1“ predviđene godišnje proizvodnje 145,00 MWh, priopćeno je iz FERK-a.

GP TOMING d.o.o. Grude je dobilo izmijenjenu i dopunjenu Dozvolu za rad za proizvodnju električne energije koja važi do 2. prosinca 2027. godine. Radi se o osam novih proizvodnih jedinica solarne fotonaponske elektrane izgrađene na području općine Grude s ukupnom predviđenom godišnjom proizvodnjom 2349,04 MWh.

FERK je izdao Dozvolu za rad (licenciju) za transport naftnih derivata cestovnim prometom gospodarskom društvu ERO d.o.o. Čapljina.

Nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije za ALFE-MI d.o.o. Živinice upućen je u postupak javne rasprave.

Za podnošenje komentara na nacrte ostavljen je rok do 6. svibnja 2019. godine do 12 sati, dok se tekst nacrta dozvole može dobiti svakim radnim danom u vremenu od 11 do 13 sati, u sjedištu FERK-a na adresi Kneza Domagoja 12 A u Mostaru ili na internetskoj stranici FERK-a www.ferk.ba.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Obilježavanja Svjetskoga dana voda u Federaciji BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo