Bosna i Hercegovina     | 25.04.2019. 16:47 |

Gradonačelnik Bihaća organizirao prijem za dobitnike najviših ratnih priznanja

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 25. aprila (FENA) - Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić danas je organizirao prijem za dobitnike najviših ratnih priznanja, s kojima je razgovarao o aktivnostima koje će prethoditi obilježavanju 9. maja – Dana zlatnih ljiljana.

- Zadovoljstvo je ugostiti neke od najhrabrijih pripadnika Petog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine. Ovi ljudi su se istakli svojom hrabrošću kada je bilo najvažnije i ja sam im uvijek na raspolaganju. Dogovorili smo se da zajedno radimo na izgradnji i postavljanju određenih spomen – obilježja u gradu, te da 8. maja zajedno obiđemo gradska mezarja i groblja kako bismo odali počast poginulim braniocima grada i države - rekao je Fazlić.

Članovi Udruženja dobitnika najviših ratnih priznanja i odlikovanja grada Bihaća najavili su i zajednički odlazak na centralno obilježavanja Dana zlatnih ljiljana u Goraždu.

- Tome će prethoditi neke od naših aktivnosti u Bihaću, a zatim ćemo 9. maja put Goražda, gdje ćemo s pripadnicima Armije RBiH iz drugih gradova dostojanstveno obilježiti Dan zlatnih ljiljana. Takve prilike uvijek koristimo za sjećanje na naše ratne drugove, saborce, ali i neke od od brojnih veličanstvenih podviga našeg i drugih armijskih korpusa - istakao je predsjednik Udruženja dobitnika najviših ratnih priznanja i odlikovanja Bihaća Huse Behrem.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Nakon Sanskog Mosta, stanje prirodne nesreće proglašeno i u Bihaću i Bosanskoj Krupi

Grad Bihać i Fondacija Mozaik nastavljaju podršku programima Omladinske banka Bihać

U Bihaću i Cazinu glasalo nešto više od 40 posto od ukupnog broja registriranih birača

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta