Bosna i Hercegovina     | 25.04.2019. 14:59 |

Dodijeljene zahvalnice za doprinos i poboljšanje zdravlja građana Mostara

FENA Saopćenje

MOSTAR, 25. travnja (FENA) - Certifikati kojima se potvrđuje uspješno završen sveobuhvatni program "Zagovaranje za smanjenje faktora rizika za zdravlje stanovništva u lokalnoj zajednici" dodijeljeni su u četvrtak u Gradskoj vijećnici u Mostaru.

Certifikate su dobili relevantni predstavnici javnih institucija i stručnjaci iz područja obrazovanja i zdravstva, kao i predstavnici nevladinih organizacija i medija iz Mostara koji su prošli navedenu obuku.

"Kao ključni problemi iz područja zdravlja i zdravih životnih stilova u Mostaru navode se upotreba duhana, duhanskih proizvoda, nargile i alkohola na mjestima gdje borave djeca i mladi, nezdrava ishrana i smanjena fizička aktivnost djece i mladih", kazali su organizatori.

Među dobitnicima zahvalnica za doprinos i nesebično zalaganje u unaprjeđenju zdravlja građana Mostara su sportaši Amina Kajtaz i Emil Markić kao i medijske kuće Federalna novinska agencija – FENA, CITY TV i Bljesak.info.

Marijana Vilenica Obradović, Huso Razić, Amela Tanović Prnjić, Sabina Memić, Lejla Hodžić, Merima Hafizović, Nedžad Vuk, Zorana Pavković (FENA), Eniz Čolaković, Doris Vlašić, Džeraldina Marijanović, Belma Baralija, Nadija Bandić i Azemina Gubeljić nakon završene obuke sudjelovali su u izradi akcijskih planova te pisanju i implementaciji zagovaračkih projektnih aplikacija.

Dodjela certifikata organizirana je u okviru Projekta smanjenja faktora rizika za zdravlje stanovništva u Bosni i Hercegovini - Stub Zagovaranje, kojega podržava Vlada Švicarske, a implementira Konzorcij za zagovaranje, Asocijacija XY i agencija Boram, u partnerstvu sa Svjetskom bankom i Federalnim ministarstvom zdravstva, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću i komunikacije Asocijacije XY.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Papa Franjo još pati od prehlade, ograničio govore u javnosti

Papa Franjo otkazao sve termine u ponedjeljak, Vatikan tvrdi se 'potpuno oporavlja'

BH naučnici i ljekari kroz online platformu donose savjete i edukativne sadržaje posvećene zdravlju

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu