Bosna i Hercegovina     | 25.04.2019. 15:08 |

Tokom škole 'Akutnog koronarnog sindroma' educirano 60 mladih ljekara

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. aprila (FENA) - Kompanija Bosnalijek i Kardiološki edukativni centar Sarajevo (KECS) organizirali su četvrtu školu 'Akutnog koronarnog sindroma u praksi' (AKS) koja je održana od 19. do 21. aprila na Vlašiću.

U školi AKS učestvovalo je 60 mladih ljekara, specijalizanata, specijalista i ljekara opšte prakse iz cijele Bosne i Hercegovine. Škola je bila interaktivnog karaktera, a tokom sesija se diskutovalo o praktičnim i aktuelnim temama.

Tokom sesija i radionica mladi ljekari iznosili su zapažanja i postavljali pitanja eminentnim stručnjacima iz oblasti kardiologije, članovima KECS-a, o optimalnim rješenjima na predstavljene slučajeve iz njihove prakse.

Četvrta škola AKS ocijenjena je kao uspješna edukacija koja će značajno doprinijeti mladim ljekarima da  efikasnije zbrinjavaju pacijente s akutnim koronarnim sindromom. Zbog velikog interesa za dalju edukaciju te vrste škola AKS će biti ponovo organizirana.

- Bosnalijek kao pokrovitelj i inicijator tog značajnog stručnog skupa diferencira se i etablira kao društveno odgovorna kompanija koja aktivno učestvuje u razvoju i unaprjeđenju vještina i znanja mladih ljekara što direktno doprinosi povećanju kvaliteta zdravstvenih usluga čiji su krajnji korisnici građani BiH - navodi se.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana