Bosna i Hercegovina     | 25.04.2019. 15:03 |

Prezentirana Strategija razvoja poljoprivrede i ruralnih područja HBŽ-a

FENA Saopćenje

LIVNO, 25. travnja (FENA) - Prezentacija Strategije razvoja poljoprivrede i ruralnih područja Hercegbosanske županije za razdoblje od 2019.-2025. godine održana je u srijedu u Hotelu "Park" u Livnu.

Iz Vlade HBŽ-a istaknuli su kako poljoprivreda s prehrambenim sektorom u Hercegbosanskoj županiji ima važnu ulogu u društveno-ekonomskom razvoju te da se ovim strateškim dokumentom zapravo žele utvrditi osnovni principi i dati okvir djelovanja u praksi kako bi se ostvario razvoj poljoprivrede i ruralnih područja te županije za duže vremensko razdoblje. 

Dokument sa svojom strukturom i predloženim mjerama, kako je navedeno, treba udovoljiti potrebama razvoja ruralnih područja Hercegbosanske županije prema principima suvremenog programiranja razvoja, ruralnih područja i ruralnih zajednica.

Strategija razvoja poljoprivrede i ruralnih područja Hercegbosanske županije za razdoblje 2019.-2025. predstavlja razvojni dokument u području ruralnog razvoja i poljoprivredno-prehrambenog sektora kojim su se na jučerašnjoj prezentaciji predložile jasne smjernice aktivnosti i prioritetni pravci djelovanja, naveli su iz Vlade HBŽ-a.

Inače, predmetni dokument izrađen je u okviru FAO projekta "Podrška pripremama za planiranje i provođenje pilot projekta ruralnog razvoja u zajednici na području Livna (Kanton 10)".

Prezentaciji Strategije nazočile su i predstavnice Vlade Hercegbosanske županije, savjetnica predsjednika Vlade za gospodarstvo i financije Ivana Mišković i načelnica Savjetodavne i uzgojno selekcijske službe Slivija Jozić.

Uvod i cilj radionice te način rada prezentirao je voditelj ureda UNFAO Vlado Pijunović, a uime organizacije FAO međunarodna konzultantica za ruralni razvoj Anetta Szilagyi predstavila je dosadašnje i sljedeće korake na implementaciji projekta.

Nacionalni konzultant za strateško planiranje ruralnog razvoja Sabahudin Bajramović predstavio je ključne rezultate SWOT analize na temelju detaljne situacijske analize, dok je Studiju izvodljivosti razvoja održivog ruralnog turizma Hercegbosanske županije predstavila FAO konzultantica Suzana Đorđević – Milošević.

Također, u sklopu projekta izrađeni su i lokalni planovi ruralnog razvoja Grada Livna i Općine Bosansko Grahovo, stoji u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Na području HBŽ-a doček Nove godine prošao bez izgreda i incidenata

U školama HBŽ-a proveden Program usavršavanja za poslove provedbe projekata

Predstavnici Ministarstva pravosuđa HBŽ-a i ADS-a FBiH razgovarali o upravljanju ljudskim resursima

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije