Kultura     | 25.04.2019. 10:45 |

Bebe lemura, eland antilopa, lama i patuljastih koza u 'Pionirskoj dolini'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. aprila (FENA) - Sarajevski zoološki vrt "Pionirska dolina" ove sedmice obogatile su bebe lemura, eland antilopa, lama i patuljastih koza koje su rođene prije nekoliko dana.

Dvije bebe lemura s Madagaskara uz majku će provesti još četiri do pet mjeseci, te se očekuje da najesen budu spremne da jedu hranu koju priprema tim u zoološkom vrtu.

Ova nova dva mladunčeta treći su mladunci para lemura s Madagaskara, koji je prije nekoliko godina stigao u "Pionirsku dolinu" iz Zagreba.

Novo mladunče eland antilope rođeno je također prije nekoliko dana, a osim kratkotrajnih izlazaka na sunce, još uvijek se najradije odmara u hladu kolibe.

"Pionirska dolina" obogaćena je i mladunčadima jarića koji već trčkaraju i druže se sa sustanarima, škotskim bikovima, teškim više od pola tone.

I u stadu lama rodila se još jedna beba koja je već savladala nizbrdicu svog dvorišta, već pase travu i s grana dohvaća prve pupove lišća, saopćeno je danas iz KJKP "Park", preduzeća koje upravlja zoološkim vrtom.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Počelo ukrašavanje ulica Sarajeva povodom Dana državnosti BiH

Preduzeće 'Park' uređuje 37 školskih i vrtićkih dvorišta

Tramvajski terminal na Čengić Vili ima svoj ukras - zastavu BiH od dekorativnog kamena

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!