Bosna i Hercegovina     | 25.04.2019. 10:09 |

Istraga nakon incidenta na Međunarodnom aerodromu Sarajevo

FENA Jasna Avdibegović

SARAJEVO, 25. aprila (FENA) - Na Međunarodnom aerodromu Sarajevu u toku je istraga nakon incidenta u kojem su, prema navodima u medijima, nepoznate osobe jutros bez sigurnosnih provjera ušle na aerodromsku pistu. 

Glasnogovornica Međunarodnog aerodroma Sarajevo Sanja Bagarić izjavila je Feni jedino "da je istraga u tijeku".

- Sve što mi za sada možemo reći je da je istraga u tijeku, na terenu je tužitelj nadležnog državnog tužiteljstva uz suradnju Granične policije BiH i svih ostalih nadležnih aerodromskih službi. Više informacija bit će poznato tijekom dana - kazala je Bagarić.

Kako je izvijestila televizija N1, nepoznate osobe ušle su na pistu aerodroma, prije polijetanja aviona Austrian Airlinesa za Beč. Reagovala je Granična policija i uhapsila osobe koje su bez sigurnosnih provjera ušle u prostor Aerodroma.

Putnici na Međunarodnom aerodromu Sarajevo već su bili ukrcani u avion kada su primijećene nepoznate osobe koje su na pistu ušle bez sigurnosnih provjera. Uslijedila je brza reakcija policije, a putnici Austrian Airlinesa na liniji Sarajevo-Beč su napustili avion te je uslijedio kontradiverzioni pregled, javila je N1.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

MAS - Planirana četiri dolazna i četiri odlazna leta

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo letovi bez kašnjenja

Međunarodni aerodrom Sarajevo - Svi letovi bez kašnjenja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo