Regija     | 24.04.2019. 14:57 |

Plenković: 6500 policajaca angažirano na sprječavanju nezakonitih migracija

FENA Cvita Kusić

ZAGREB, 24. travnja (FENA) - Premijer Hrvatske Andrej Plenković rekao je u srijedu kako je 6500 hrvatskih policajaca na granicama angažirano na sprječavanju nezakonitih migracija istaknuvši kako hrvatska policija ima jako dobar uvid gdje, kada i kako reagirati da bi zaštitila hrvatski teritorij od nezakonitih migracija.

 "Naša politika prema migracijama, pa i prema Bosni i Hercegovini (BiH), bazira se na međusobnoj suradnji između država i policija. Ona je dnevna, kontinuirana, intenzivna i ostvaruje temeljne rezultate - sprječavanje nezakonitih migracija", kazao je Plenković na saborskom aktualnom prijepodnevu.

 Rekao je da se istočno-mediteranskom i tzv. zapadno-balkanskom rutom sve više migranata kanalizira prema BiH, te istaknuo kako Hrvatska drži do toga da ispunjava sve kriterije za članstvo u Schengenu te apsorbira velika sredstva za jačanje svojih sposobnosti za kontrolu nezakonitih migracija.

 Plenković je podsjetio i da su, s tim u vezi, iskoristili 120 milijuna eura dobivenih za jačanje hrvatske vanjske granice. Istaknuo je i da je jedan od aviona u okviru Frontexa stalno u Zadru i nadlijeće cijelo područje jugoistoka Europe i tako prati kretanja nelegalnih migracija.

 "Naša policija ima jako dobar uvid gdje, kada, kako reagirati da bi štitili naš teritorij. Na tome ćemo ustrajati i tu pokazujemo jako dobre rezultate", poručio je Plenković, javila je Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Pokušavajući izbjeći privođenje skočio s prvog kata kuće i poginuo

Anušić: Hrvatski piloti dovest će u četvrtak prvih šest Rafala

Plenković: Mi ćemo formirati većinu u Hrvatskom saboru

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta