Bosna i Hercegovina     | 24.04.2019. 13:01 |

Poziv biračima za glasovanje na izborima za Europski parlament

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. travnja (FENA) – Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini objavilo je u srijedu ponovni poziv na prethodnu/aktivnu registraciju birača za glasovanje u inozemstvu za izbor članova Europskog parlamenta iz Republike Hrvatske.   

 Zahtjevi za prethodnu/aktivnu registraciju i zahtjev za promjenu mjesta aktivne registracije birači podnose najbližem diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini, odnosno nadležnom uredu uprave u Republici Hrvatskoj ako će na dan održavanja izbora boraviti u Republici Hrvatskoj.

 Rok do kojeg birači mogu podnositi zahtjeve za upis, dopunu ili ispravak registra birača (završetak prethodne/aktivne registracije) je srijeda 15. svibnja 2019. godine.

Izbori za članove Europskog parlamenta iz Republike Hrvatske u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini održati će se u nedjelju, 26. svibnja, ove godine. 

U Bosni i Hercegovini izbori će se održati u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava na ukupno četrdeset biračkih mjesta.

Birači koji ostvaruju pravo na glasovanje su hrvatski državljani koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj te trebaju diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini dostaviti Zahtjev za prethodnu registraciju birača s prebivalištem u Hrvatskoj.

Potom hrvatski državljani koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj i koji nisu podnijeli zahtjev za e-osobnom iskaznicom, kao i oni koji su podnijeli zahtjev za e-osobnom iskaznicom.

Zahtjevi se mogu podnijeti osobno, putem pošte, telefaksa ili e-pošte.

Zahtjevi za prethodnu/aktivnu registraciju i zahtjev za promjenu mjesta aktivne registracije mogu se dobiti u diplomatsko konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini, a dostupnu su i na web stranici Ministarstva uprave Republike Hrvatske https://uprava.gov.hr.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Stanari u akciji čišćenja zajedničkih prostorija, za primjer ostalima

Počelo uređenje Trga Karla Paržika na Marijin dvoru

Glasanje u Sarajevu za parlamentarne izbore u Hrvatskoj

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta