Sport     | 24.04.2019. 12:26 |

Večeras košarkaški hercegovački derbi na Pecari

FENA Ivan Crnjac

ŠIROKI BRIJEG, 24. travnja (FENA) - HKK Široki i HKK Zrinjski večeras u gradskoj sportskoj dvorani na Pecari igraju košarkaški 'hercegovački derbi'.

Prvoplasirani Široki želi zadržati prednost na prvenstvenoj ljestvici, a Plemići također ulaze u utakmicu s motivom za pobjedu s obzirom na to da su prvi pratitelji Širokog na prvenstvenoj ljestvici. Dodatni motiv Zrinjskom zasigurno će biti i pobjeda iz zadnjeg međusobnog susreta (77:63).

 Ipak, igrač Širokog Goran Filipović očekuje čvrstu utakmicu i ostanak bodova na Pecari.

 - Dolazi nam aktualni prvak i momčad koja je ove godine ušla s najvećim ambicijama u nacionalno prvenstvo i ABA 2 ligu. Roster im je širok i pun iskusnih igrača i to je ono na što ćemo najviše morati pripaziti. Svaka utakmica sa Zrinjskim ove sezone bila je čvrsta, zanimljiva i odlučivala se u posljednjoj četvrtini. Također posjećenost je bila velika i to dovoljno govori o veličini ovog hercegovačkog derbija – kazao je Filipović.

 Dodao je kako će Široki pokušati nametnuti svoj stil igre i "odigrati na rubu maksimuma".

 - Utakmica je od velike važnosti i za jednu i drugu momčad i očekujem zanimljivu utakmicu. Mirno i koncentrirano dočekujemo utakmicu jer smo trenutno i u boljoj situaciji od one u kojoj smo htjeli biti u ovom djelu prvenstva. Pokušat ćemo kao i svaki put nametnuti naš ritam i stil igre. Gledamo samo sebe da odigramo na rubu našega maksimuma i da osvojimo nove bodove na Pecari - ustvrdio je Filipović.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Poznati parovi košarkaške Lige 6 za prvaka i Lige za opstanak

Košarkaši Mladosti posljednji učesnici Lige 6 za prvaka

Mladost savladala Spars i došla na korak do plasmana u Ligu 6

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!