Bosna i Hercegovina     | 23.04.2019. 15:25 |

Vanredna sjednica Federalnog parlamenta o migrantskoj krizi nakon praznika

FENA Fedzad Forto

SARAJEVO, 23. aprila (FENA) - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Elvir Karajbić sastao se danas s federalnim zastupnikom Hamdijom Abdićem, podnosiocem inicijative za odražavanje vanredne sjednice posvećene migrantskoj krizi. Kako saznaje Fena, potvrđeno je da će sastanak Kolegija biti održan narednog ponedjeljka, a vanredna sjednica na temu migrantske krize u sedmici iza prvomajskih praznika.

Sastanak svih zastupnika iz Unsko-sanskog kantona zakazan je za petak, a na sastanak će biti biti pozvani i gradonačelnik Bihaća, policijski komesar USK i kantonalni premijer. Cilj je pripremiti zaključke koje će razmatrati Parlament na vanrednoj sjednici s prijedlozima kako FBiH može pomoći USK.

- S jedne strane želimo da Parlament FBiH pokaže da Krajišnici nisu sami i da znamo prevazići stranačke razlike kad su u pitanju veoma ozbiljni problemi s kojima se suočava naš kanton. S druge strane ovo ne smije biti samo šuplja priča i ne smijemo ostati samo na raspravi. Krajini trebaju konkretna rješenja. Ja sam već pripremio nekoliko prijedloga i računam da će isto uraditi i moje kolege - kaže zastupnik Hamdija Abdić.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Hamdija Abdić: BiH je odbranila Armija RBiH, a ne optimizam, jeftini populizam i demagogija Denisa Bećirovića

Hamdija Abdić i nekadašnji saborci oslobođeni optužnice za ubistvo Vlade Šantića

Karajbić: Donijeti Zakon o Ekonomsko-socijalnom vijeću

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo