Bosna i Hercegovina     | 23.04.2019. 18:12 |

Policija MUP-a KS u kampanji 'Sigurno vezani u auto-sjedalici'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. aprila (FENa) - Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP-a KS) aktivno je uključena u realizaciju kampanje "Sigurno vezani u auto-sjedalici", te će u narednom periodu kroz preventivne kontrole vozila u kojima se nalaze djeca i podjelu edukativnog materijala roditeljima, pokušati uticati na podizanje svijesti vozača o neophodnosti korištenja auto-sjedalica u vozilima u kojima se voze djeca.

Kao dio kampanje, danas je ispred Mašinskog fakulteta upriličena prezentacija korištenja auto-sjedalica, uz korištenje simulatora sudara, kako bi se praktično ukazalo na značaj korištenja ovakvog sistema dječije zaštite u vozilu.

- Saobraćajne nezgode na auto-cestama svake godine u našoj zemlji odnose značajan broj ljudskih žrtava, uz veliki broj lakše i teže povrijeđenih učesnika u saobraćaju. Nažalost, veoma često žrtve u saobraćajnim nesrećama su i djeca. Značajan broj dječijih života bi mogao biti spašen ukoliko bi u vozilima bile korištene sigurnosne auto-sjedalice, kao jedini sistem zaštite djece tokom vožnje - saopćili su predstavnici MUP KS.

Kampanju je započela organizacija koja se bavi unapređenjem sigurnosti cestovnog saobraćaja BIHAMK u saradnji sa JP Ceste BiH, te Međunarodnom automobilističkom federacijom (FIA) i uz podršku Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

 

 

 

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

U TK uspješno okončana Kampanja 'Stop nasilju-škola je žrtva nasilja', najavljena nova kampanja

U BiH lani identificirano oko 37 potencijalnih žrtava trgovinom ljudima

'Suživot u prometu' zajednička kampanja MUP-a ŽP-a i Moto kluba 'Posavac'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'