Servisne informacije     | 23.04.2019. 08:30 |

U BiH jutros pretežno oblačno, ponegdje sa slabom kišom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. aprila (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno vrijeme, a ponegdje je registrovana i slaba kiša.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 0 stepeni, Ivan-sedlo 8, Sokolac 9, Gradačac, Prijedor, Sanski Most i Srebrenica 11, Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Bugojno, Doboj, Livno, Mostar, Zenica i Zvornik 12, Brčko, Drvar, Jajce, Sarajevo i Široki Brijeg 13, Trebinje 14, Grude 15, Stolac 17 i Neum 18. 

Atmosferski pritisak je u Srajevu iznosio 938 milibara, za 4 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana bit će lokalno sa slabom kišom. Nove padavine se očekuju u poslijepodnevnim i večernjim satima. Intenzivnija kiša očekuje se uglavnom u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne. Vjetar će biti umjerene jačine, s jakim udarima, južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23 stepena.

U Sarajevu će danas biti pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša se očekuje krajem dana i u večernjim satima. Najviša dnevna temperatura oko 18 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

U većem dijelu Hercegovine i na sjeveru Bosne vedro, u ostatku BiH oblačno

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta