Bosna i Hercegovina     | 22.04.2019. 16:33 |

Prvi radni sastanak Vijeća za sigurnost saobraćaja na cestama u Kantonu Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. aprila (FENA) - Prvi radni sastanak Vijeća za sigurnost saobraćaja na cestama u Kantonu Sarajevo (KS) održan je danas na inicijativu ministra saobraćaja Kantona Sarajevo i ujedno predsjedavajućeg Vijeća za sigurnost saobraćaja Adnana Štete. 

Vijeće je osnovano kao radno savjetodavno tijelo Vlade KS s ciljem poticanja preventivnih i drugih aktivnosti u oblasti sigurnosti saobraćaja i razvijanja saobraćajne kulture.

Zadaci Vijeća su sudjelovanje u pripremi politika, strateških, planskih i programskih dokumenata iz oblasti sigurnosti saobraćaja na cestama, te koordiniranje aktivnosti potrebnih za njihovu realizaciju, praćenje realizacije i priprema dokumenata iz oblasti sigurnosti saobraćaja.

Vijeće će pratiti i analizirati stanje u oblasti sigurnosti saobraćaja, pripremati izvještajne dokumente, te predlagati nadležnima mjere i aktivnosti koje je potrebno poduzeti.

Također, Vijeće će sudjelovati u svim aktivnostima koje se provode s ciljem obrazovanja i informiranja javnosti, te podizanja svijesti o značaju sigurnosti prometa na cestama, kao i drugim aktivnostima i akcijama koje se provode, a sve s ciljem prevencije i unapređenja sigurnosti prometa na cestama Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Press službe KS.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Sindikat predložio inicijativu za izmjene koeficijenata za plaće državnih službenika i namještenika

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'