Bosna i Hercegovina     | 22.04.2019. 14:23 |

Poziv Čubriloviću da posjeti ruski parlament

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 22. aprila (FENA) – Ambasador Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Petar Ivancov prenio je danas poziv predsjednice gornjeg doma ruskog parlamenta Valentine Matvijenke upućen predsjedniku Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljku Čubriloviću da, u narednom periodu, posjeti Federalnu skupštinu Ruske Federacije, s ciljem jačanja uspostavljenih dobrih odnosa i unapređenja međuparlamentarne saradnje.

Čubrilović je zahvalio na pozivu i izrazio uvjerenje da će uzvratna posjeta doprinijeti boljoj saradnji i učvršćivanju prijateljskih odnosa između Ruske Federacije i Republike Srpske, posebno u oblasti kulture, nauke i obrazovanja, saopćeno je iz Biroa za odnose s javnošću entitetskog parlamenta.

Govoreći o situaciji u organima vlasti BiH, Čubrilović je rekao da je neophodno što prije formirati Vijeće ministara u BiH, u skladu sa rezultatima prošlogodišnjih izbora, jer, kako se navodi, svako daljnje prolongiranje nema nikakvo valjano opravdanje i predstavlja grubo negiranje demokratske volje građana.

Čubrilović i ambasador Ivancov konstatovali su da je uspostavljena i veoma dobra međuregionalna saradnja između Republike Srpske i ruskih oblasti, posebno ističući uspješno ostvarenu saradnju sa Gubernijom Sankt Peterburga.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Potpisan Memorandum o razumijevanju između INOBiH i Norveške narodne pomoći

Goganović i Todorov o razvoju bilateralne vojne saradnje BiH i Bugarske

Saradnja Pariza, Berlina i Varšave u borbi protiv dezinformacija

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo