Sport     | 22.04.2019. 14:55 |

Gradonačelnik Abdulah Skaka primio bh. paraolimpijce

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. aprila (FENA) - Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka upriličio je danas u Vijećnici prijem za bh. paraolimpijce koji su se vratili s deset medalja s nedavno održane Specijalne olimpijade u Abu Dabiju.

Bh. paraolimpijci su osvojili tri zlatne, dvije srebrene i pet bronzanih, takmičeći se u atletici, stonom tenisu, ženskom fudbalu i skoku udalj, saopćeno je iz Grada Sarajeva.

- Susret s vama za mene predstavlja izuzetnu čast i poseban doživljaj, jer vi svojim primjerom svima nam pokazujete kako se htijenjem i radom, vjerujući u sebe, mogu postići izuzetni rezultati. Ponosni smo na vas jer vi svojim uspjesima i zalaganjem, značajno doprinosite promociji Grada Sarajeva i države Bosne i Hercegovine - rekao je Skaka.

Gradonačelnik je potom paraolimpijcima uručio Zlatnike Grada Sarajeva, kazavši da ništa manje od zlata ni ne zaslužuju.

- Medalje koje ste osvojili u Ujedinjenim Arapskim Emiratima čine nas ponosnim i radosnim. Za mene naši srebreni stonoteniseri Irfan Kulić i Milada Elez nisu ništa manje zvijezde od naših Edina Džeke ili Miralema Pjanića - poručio je Skaka.

Dodao je da su nam Hasan Sejdinović, zlatni na 200 metara u trčanju, Snežana Džida u disciplini atletika 400 m i Inkluzivna nogometna reprezentacija BiH donijeli radost poput Amela Tuke ili Damira Džumhura, te da su bronzani atletičari Hiba Sultanović, Njegoš Mihajlović, i plivačica Ena Čatović najbolji sportski ambasadori BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Karić ugostila francuske, italijanske i rumunske vojnike Strateških rezervnih snaga EUFOR-a

Karić pozvala prijateljske i pobratimske gradove da podrže Rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Iduće sedmice počinje rekonstrukcija vrtića 'Kolibri' u Kolodvorskoj

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu