Sport     | 22.04.2019. 10:54 |

NBA - Boston u polufinalu istočne konferencije

FENA Vanja Tolj

BOSTON, 22. aprila (FENA) - Boston Celticsi su prva ekipa koja je u ovoj sezoni izborila plasman u drugu rundu playoffa NBA lige. 

Boston je to učinio pobjedom od 4:0 u seriji prve runde playoffa protiv Indiana Pacersa, a Celticsi su konačni udarac protivniku zadali sinoćnjom pobjedom u gostima rezultatom 110:106.

Celticse je do pobjede predvodio Gordon Hayward s 20 poena, dok su po 18 ubacili Jayson Tatum i Marcus Morris. U timu Indiane istaknuo se Bojan Bogdanović s 22 poena. 

Boston se plasirao u polufinale istočne konferencije gdje će najvjerovatnije igrati protiv najbolje ekipe regularnog dijela sazone - Milwaukee Bucksa, koji vodi u seriji prve runde protiv Detroit Pistonsa s 3:0.

Aktuelni prvaci NBA lige Golden State Warriors poveli su s 3:1 protiv Los Angeles Clippersa. Warriorsi su nakon iznenađujućeg poraza u drugom domaćem meču dobili oba gostujuća meča i došli na korak do plasmana u polufinale zapada. 

Warriorsi su sinoć slavili sa 113:105 na krilima Kavina Duranta i Klaya Thompsona koji su postigli 33, odnosno 32 poena. 

S 3:1 u seriji poveli su i Portland Trail Blazersi, koji su sinoć ostvarili važnu pobjedu u gostima protiv Oklahoma City Thundera sa 111:98. 

CJ McCollum je postigao 27 poena za Portland, a Damian Lillard 24. Oklahomi nije bio dovoljan učinak Paula Georgea od 32 poena, deset skokova i šest asistencija. 

Portland je napravio značajniju razliku u trećoj četvrtini, kada je Lillard postigao 15 od 24 poena. Portland je u drugom poluvremenu odigrao odličnu odbranu nad Russelom Westbrookom, koji u zadnje dvije četvrtine utakmice nije postigao niti jedan poen, a ukupno je ubacio 14. 

Toronto Raptorsi su upisali i drugu gostujuću pobjedu protiv Orlando Magica za vodstvo u seriji od 3:1. Kanadski predstavnik u NBA ligi pokazao je da je poraz iz prvog meča bio samo slučajnost, te da Orlando nema šta tražiti u ovoj seriji. 

Raptorse je do pobjede predvodio Kawhi Leonard s 34 poena, dok je u Orlandu najefikasniji bio Aaron Gordon s 25 poena. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Proširuje se ABA liga

Igokea deklasirala Mladost u posljednjem meču prvog kola Lige 6

NBA - Golden State savladao Dallas za petu uzastopnu pobjedu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu