Kultura     | 21.04.2019. 18:16 |

Sarajevski sajam knjige - Sutra svečana dodjela sajamskih nagrada

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. aprila (FENA) - Svečana dodjela nagrada 31. međunarodnog sajma knjige najavljena je za sutra u Dvorani Centra Skenderija u Sarajevu.

Ovogodišnjeg sajamske nagrade bit će dodijeljene u kategorijama za umjetnost i arhitekturu, uredništvo, najbolje oblikovanje knjige, ilustraciju knjige, najbolji izdavački poduhvat godine,  najbolju promociju djela na sajmu, najbolji udžbenik za visoko obrazovanje te za nauku (društvene i prirodne nauke).

Međunarodni centar za mir s Centrom 'Skenderija' i srednjim školama Primijenjenih umjetnosti i Prvom gimnazijom Sarajevo upriličit će u utorak, 23. aprila, specijalni program na platou Skenderija. Taj program pod nazivom 'Knjiga za ružu' bit će održan povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. april).

Organizatori pozivaju stanovništvo da donesu knjigu ili ružu i susretnu se s mladim umjetnicima/stvaraocima koji će izvesti tekstove i predstave posvećene Servantesu i Šekspiru.

Predsjednik Međunarodnog centra za mir Ibrahim Spahić uputit će poruku povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava i desetogodišnjice Deklaracije o kulturi u BiH.

Međunarodni sajam knjige u Sarajevu traje do 22. aprila. Organizatori očekuju da će u posljednja dva dana tog sajma biti oboren rekord posjećenosti.     

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Bira se najljepša poštanska marka izdana u 2023. godini

NATO Štab Sarajevo dodijelio nagrade u čast heroja iz cijele BiH

U sjedištu Vlade FBiH uručene nagrade najzaslužnijim sportistima (VIDEO)

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo