Stranačke aktivnosti     | 21.04.2019. 17:16 |

Saopćenje za javnost PDP

FENA Saopćenje

Mladi demokratskog progresa Banjaluka, po prvi su predstavili novi koncept omladine PDP-a performansom i izbornom konferencijom koja je održana danas u Banjaluci. Novi koncept omladinskog političkog organizovanja predstavio je Ivan Begić, koji je i izabran za novog predsjednika MDP-a Banja Luka:

„Naša budućnost zavisi jedino i isključivo od nas samih. Naši roditelji su uradili dovoljno samim time što su nam podarili život i prostor na kome da živimo. Naše je da taj prostor izgradimo i učinimo ga dostojnim života za svakog čovjeka“ rekao je Begić.

Begićev prethodnik na ovoj poziciji Zoran Savanović kazao je da su mladi PDP-a proteklom periodu realizovali niz aktivnosti, ali i osvajali više od 20.000 glasova, koliko ima najmlađi parlamentarac Srpske Draško Stanivuković, ujedno i poslanik sa najviše osvojenih glasova.

„Suviše smo mladi da bismo išli linijom manjeg otpora i da bismo povjerovali da je ovdje nemoguće živjeti bolje. Nova energija, nova snaga koja je spremna da se izbori za novu Banjaluku, sabrani oko jedne ideje da se ovdje borimo, da ovdje ostanemo i da ovdje živimo bolje“, rekao je Draško Stanivuković.

Podrška novom konceptu stigla MDP-a je i od predsjednika PDP-a Branislava Borenovića.

„Izuzetno sam ponosan na ovo što su predstavili mladi PDP-a. Nisu samo pobrojali jedanaest problema, već i dali jedanaest konkretnih rješenja. Pomoći ćemo im da ovo što su danas predstavili i realizuju na najbolji mogući način“, poručio je Borenović.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana