Sport     | 20.04.2019. 22:19 |

Osim: Pokušat ćemo izvući pozitivne stvari iz ove utakmice

FENA Haris Dedović

SARAJEVO, 20. aprila (FENA) - Trener Željezničara Amar Osim zadovoljan je nakon pobjede svoje ekipe nad Krupom, kojom je prekinut niz loših rezultata.

Osim je na pres-konferenciji nakon meča istaknuo da su njegovi igrači bili optereći pritiskom što je uticalo na njih u prvih pola sata igre, ali da su, postigavši tri gola za 15 minuta, pokazali određeni kvalitet.

- Mislim da smo vidjeli kako je fudbal nekada čudan. Prvih pola sata smo bili nikakvi i na kraju pobijedili 3:0. Svi smo bili pod pritiskom, mislim da je plod toga naša smušena igra prvih pola sata. U tome nam je i Krupa pomogla svojom organizacijom. Neke stvari su se ovaj put okrenule u našu korist. Prvi gol je plod slučajnosti i greške golmana, nakon toga nesvakidašnji gol Veselinovića, a potom lijep treći gol Krpića. Nije lako postići tri gola u 15 minuta i imati dva zicera. Pokušat ćemo izvući pozitivne stvari iz ove utakmice, a loše dijelove pokušati eliminisati - kazao je Osim. 

Trener Krupe Slobodan Starčević čestitao je Željezničaru na pobjedi, naglasivši da su njegovi igrači prvih pola sata dobro stajali, a u nekim momentima bili i bolji. Uslijedila je greška golmana i tri gola Željezničara, te je pitanje pobjednika riješen u 15 minuta.

- U drugom poluvremenu sam dao šansu igračima koji su budućnost Krupe, a pokušao sam odmoriti bitnije igrače. U srijedu igramo sa Tuzlom, želimo ostvariti pobjedu i vidjet ćemo šta će biti - kazao je Starčević.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo