Sport     | 19.04.2019. 15:10 |

Osim: Razumijem razočarenje navijača, imamo manje bodova nego što smo planirali

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 19. aprila (FENA) - Fudbaleri Željezničara sutra dočekuju ekipu Krupe, u meču 27. kola Premijer lige BiH, a trener "plavih" Amar Osim najavljuje borbu za tri boda koja bi njegovu ekipu ostavila u trci za izlazak u evropska takmičenja.

Osim je na konferenciji za medije naglasio da su svi igrači spremni za meč, te da razumije ogorčenost navijača Željezničara nakon loših rezultata ekipe. 

- Imamo tri boda manje od planiranog i ti su nam bodovi potrebni za Evropu, s te strane razumijem ogorčenost naših navijača. Očekujemo tri boda protiv Krupe, bodove moramo vratiti pobjedama ili se nadati da će konkurenti kiksati - izjavio je Osim. 

Naglašava da njegovi igrači ne uspijevaju iskoristiti periode dobre igre, dok ih u periodima loše igre protivnici kažnjavaju. 

Ističe da Željezničar nijednog protivnika ne može uzeti "udravo za gotovo", pa tako ni Krupu koja je u posljednjem kolu postigla više golova nego Željezničar u sedam kola.

Smatra da ovoj ekipi ipak treba pružiti podršku, jer Željezničar drugu ekipu nema i s ovim fudbalerima mora ostvariti ovosezonske ciljeve. 

- Ova ekipa zaslužuje više nego što sada pokazuje, vjerujem da imamo snage za bolje rezultate. Moramo raditi više i bolje i nadati se da će se neke stvari poklopiti, te da će na kraju sezone sve to izgledati bolje - zaključio je Osim. 

Igrač Željezničara Damir Sadiković se osvrnuo na meč protiv Zrinjskog. 

- U prvom poluvremenu protiv Zrinjskog smo kontrolisali utakmicu, protivniku nismo dozvolili da igra svoju igru, ali nismo uspjeli iskoristiti svoje šanse. Moramo prebroditi ovu krizu i doći na mjesto koje Željezničar zaslužuje - izjavio je Sadiković. 

Utakmica Željezničar - Krupa će biti odigrana u subotu u 20 sati na stadionu "Grbavica".

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Prva pobjeda Željezničara u gostima za bijeg iz zone ispadanja

Zrinjski u subotu dočekuje Željezničara, Petrović najavio promjene u sastavu 'Plemića'

Bruno Akrapović novi trener FK Željezničar

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'