Sport     | 18.04.2019. 17:58 |

Turnir u Bugojnu: Mladi rukometaši BiH poraženi od selekcije Slovenije

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 18. aprila (FENA) - Mlada rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od ekipe Slovenije rezultatom 29:31, na međunarodnom rukometnom turniru "Rukomet je moja budućnost", koji je počeo danas u Bugojnu.

Najefikasniji u redovima domaćih rukometaša bio je Edin Klis s postignutih šest pogodaka, i Milan Vukšić koji je zatresao protivničku mrežu pet puta.

Među Slovencima posebno su se istakli Tadej Kljun sa devet, i Teo Jezernik sa šest postignutih pogodaka.

Do kraja prvog dana turnira, u planu je da se odigraju još susreti kadetskih selekcija Njemačke i Švicarske, i Srbije i Sjeverne Makedonije.

Predvođeni selektorom Bojanom Unčaninom, bh. rukometaši će se u petak ujutro sastati s vršnjacima iz Poljske, dok će im nešto kasnije protivnik biti selekcija Katara.

Ljubitelji rukometa, koji su danas u velikom broju posjetili sportsku dvoranu KSC-a Bugojno, sutra će moći pratiti i susrete između selekcija Katara i Slovenije, Švicarske i Sjeverne Makedonije, Njemačke i Srbije, i Slovenije i Poljske.

Turnir će trajati do nedjelje 21.aprila, a održava se već sedmu godinu pod pokroviteljstovom Rukometne federacije Katara.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Bašić objavio spisak rukometašica za susrete s Rumunijom i Hrvatskom

Žrijeb kvalifikacijskih grupa za rukometno EP 21. marta, BiH u trećem "šeširu"

Mirsad Terzić oprostio se od dresa reprezentacije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo