Bosna i Hercegovina     | 18.04.2019. 16:23 |

Salkić: Radno mjesto je jedan od preduslova opstanka Bošnjaka u RS

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 18.aprila (FENA) - Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić danas je u Banjoj Luci razgovarao s delegacijom Muftijstva travničkog, koju je predvodio muftija Ahmed ef. Adilović.

Salkić je delegaciju Muftijstva travničkog upoznao sa stanjem i položajem Bošnjaka u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, ali i naglasio šta je potrebno uraditi kako bi se popravilo stanje, saopćeno je iz Salkićevog kabineta.

-Imajući u vidu probleme s kojima se Bošnjaci suočavaju, ovakve posjete su nama vrlo važne. Zamolio sam delegaciju Muftijstva travničkog da lobiraju kod naših privrednika kako bi ulagali ovaj dio Bosne i Hercegovine i zapošljavali građane. Radno mjesto je jedan od najvažnijih preduslova opstanka Bošnjaka u ovim krajevima. Ekonomija mora biti naš prioritet broj jedan u narednim godinama - dodao je.

Također, vrlo važno je nastaviti realizirati projekte u oblasti obrazovanja i kulture, i u tome nam je potrebna veća pomoć iz entiteta Federacija.

-Potrebno je u narednom periodu popraviti kvalitet života Bošnjaka u svim segmentima i na tome ćemo svi zajedno raditi - kazao je potpredsjednik Salkić.

Zajedno sa muftijom Adilovićem, delegaciju su činili i Dževdet Šošić, direktor Elči Ibrahim-pašine medrese, Salih ef. Indžić, glavni travnički imam, Nermin Šušić, predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Travnik, a sastanku je prisustvovao i Adnan Jusić, glavni banjalučki imam.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

SNSD sa HDZ-om BiH i Trojkom saglasan da se Izborni zakon uputi u parlamentarnu proceduru (VIDEO)

Kubatlija s vlasnikom kompanije G.P.A ekosistem Grčka o poslovanju u BiH i mogućim ulaganjima

Pozder okupila stručnjake za rješavanje problema Jablaničkog i drugih jezera

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana