Sport     | 18.04.2019. 08:15 |

U Bugojnu počinje Sedmi međunarodni rukometni turnir mladih selekcija

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 18. aprila (FENA) - U sportskoj dvorani KSC-a Bugojno jutros će biti odigran prvi susret u okviru Sedmog međunarodnog rukometnog turnira mladih selekcija "Rukomet je moja budućnost“, a sastat će se selekcije Bosne i Hercegovine i Slovenije.

-Uspjeli smo i ove godine okupiti osam izuzetno kvalitetnih reprezentacija. Nadam se da će turnir proteći u najboljem redu i da ćemo imati veoma kvalitetne rukometne utakmice. Bit će ovo prilika da uporedimo koliko su ekipe napredovale od prošle godine - kazao je prvi čovjek turnira Asim Šahman.

Ističe kako je za turnir najvažnije to što će od iduće godine biti u kalendaru EHF-a, a to znači da će svaka država učesnica poslati u Bugojno svoje najbolje ekipe.

-Pojedine reprezentacije sada dolaze u izmjenjenom sastavu, jer neki važniji igrači imaju obaveze prema svojim klubovima. Nisu to, onda, stvarne slike tih reprezentacija. Vjerujem da ćemo 2020. ovdje imati jedno malo svjetsko prvenstvo - naglasio je.

Dodaje kako će turnir i ovaj put biti odigran pod pokroviteljstvom Rukometne federacije Katara, te da postoji interes da se ubuduće neke utakmice igraju u susjednim gradovima.

-Postoji mogućnost da iduće godine imamo šesnaest ekipa, jednu grupu u Gornjem Vakufu, te po četiri ekipe u Donjem Vakufu, Kulturno-sportskom centu Bugojno i na Rostovu. Bit će potreban angažman svih ovih općina da turnir bude još kvalitetniji i regionalno jači – kazao je.

Sedmi međunarodni rukometni turnir u Bugojnu zvanično će biti otvoren danas iza 16 sati.

U grupi "A“ su mladi rukometaši Njemačke, Srbije, Švicarske i Sjeverne Makedonije, dok grupu "B“ čine Slovenija, Poljska, Katar i Bosna i Hercegovina.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Vlada TK će podržati rukometnu utakmicu reprezentacija BiH i Portugala

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta