Stranačke aktivnosti     | 17.04.2019. 20:55 |

Priopćenje za javnost Mladeži HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

U Beču je održano Vijeće predsjednika Mladeži Europske pučke stranke (YEPP), na kojemu je sudjelovalo više od 120 mladih članova najveće europske političke obitelji iz 34 europske zemlje. U izaslanstvu Mladeži HDZ-a BiH bili su predsjednik Mladeži HDZ-a BiH Mario Mikulić i njegov zamjenik Jakov Križanović.

Tijekom održavanja niza sastanaka, okruglih stolova i zasjedanja, izaslanstvo Mladeži HDZ BiH imalo je prigodu s kolegama iz cijele Europe razmijeniti iskustva i mišljenja o pitanju rada i djelovanja organizacija političkih mladeži. Mlade europučane posebno su ohrabrila iskustva nazočnih visokih uzvanika među kojima su bili kancelar Republike Austrije Sebastian Kurz s kojima su Mikulić i Križanović u kratkom susretu imali prigodu razgovarati o budućnosti Europske unije u kontekstu pitanja djelovanja mladih.

Svojim dolaskom događaj YEPP-a uveličao je i Manfred Weber, kandidat Europske pučke stranke (EPP) za predsjednika Europske komisije.

Na marginama održavanja Vijeća YEPP-a predsjednica YEPP-a Ana Lidia Pereira u susretu s izaslanstvom Mladeži HDZ BiH osobno je zahvalila na dolasku u Beč te je pohvalila aktivno sudjelovanje i angažman Mladeži HDZ BiH u radu Mladeži Europske pučke stranke.

Na zasjedanju je donesena i Deklaracija o održivoj Europi u kojoj se naglašava ozbiljnost problema zagađivanja okoliša te se kao prioriteti spominju zeleni rast, učinkovito upravljanje resursima te održivi razvoj. Deklaraciju je kao predstavnik Bosne i Hercegovine potpisao predsjednik Mladeži HDZ BiH Mario Mikulić.

„Kancelar Republike Austrije Sebastian Kurz, kao i kandidat za predsjednika Europske komisije Manfred Weber posebno su nas ohrabrili za još snažniji angažman na proeuropskim idejama u zemljama iz kojih dolazimo, a tu poruku ćemo prenijeti diljem BiH. Veoma važno je bilo čuti stavove i politike s kojima EPP i YEPP idu po novu pobjedu na EU izborima kako bi naše politike u BiH bile usklađene i kao do sada okrenute ka budućnosti i održivom razvoju“ kazao je zamjenik predsjednika Mladeži HDZ BiH Križanović.

Također, nakon konvencije Mladeži u Mostaru, Vijeće predsjednika YEPP-a u Austriji iskorišteno je i za zajednički rad i jačanje partnerskih odnosa i posebnih veza kroz međunarodno djelovanje Mladeži HDZ BiH sa sestrinskom Mladeži HDZ-a iz Republike Hrvatske. Predsjednik Mikulić je ovim putem osobno čestitao gospodinu Karlu Ressleru, dopredsjedniku YEPP-a i članu Predsjedništva Mladeži HDZ RH na važnoj ulozi nositelja HDZ-ove liste za europarlamentarne izbore. Tijekom zasjedanja Vijeća predsjednika YEPP-a posebno je istaknuta značajna uloga mladih kandidata na listama za Europski parlament te je izraženo zadovoljstvo i ponos takvim trendom u Europi koji je ovaj put dominantniji nego ikada do sada.

„Mladež HDZ BiH se još jednom potvrdila kao aktivan sudionik važnih procesa kada je u pitanju djelovanje mladih osoba na globalnoj razini. To se posebno naglašava činjenicom da smo supotpisnici nove Deklaracije YEPP-a. Svojim doprinosom relevantan smo sudionik svih važnih procesa čime se pozicioniramo kao kredibilan partner kolegama iz cijele Europe, što je posebno pozdravila i predsjednica YEPP-a Pereira. Veseli nas i nastavak zajedničkog rada s kolegama iz Republike Hrvatske.  Posebno smo ohrabreni trendom kada su u pitanju kandidacijske liste za Europski parlament gdje mlade kolege imaju vidljivu uloge, o čemu posebno svjedoči primjer gospodina Resslera koji je nositelj pobjedničke liste HDZ-a u RH“, zaključio je u izjavi za medije predsjednik Mladeži HDZ BiH Mario Mikulić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost Mladeži HDZ BiH

Priopćenje Mladeži Županijskog odbora HDZ-a BiH ŽSB

Priopćenje za javnost Mladeži HDZ-a BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo